EFFECTIEVE KRACHTTRAINING  |  CORE STRENGTH & STABILITY TRAINING  |  ONTWIKKEL STERKE ONDERRUGSPIEREN  |  WAAROM GEEN RESULTAAT?!

  

 
 
 

"... er bestaat geen beste buikspieroefening!"

 

Een van meest gestelde vragen in de fitness branche: "Wat is de beste oefening voor de buikspieren?"

 

Het antwoord hierop is eigenlijk simpel: "De beste oefening voor de buikspieren bestaat niet!"

 

Toch vreemd dat je dit antwoord nooit te horen krijgt; trainers zullen je na het stellen van deze vraag altijd direct een oefening geven waarvan zij inderdaad denken dat dit de beste buikspieroefening is ..... ??

 

Er bestaan juist zeer veel goede oefeningen om de buikspieren te trainen maar het gaat om de manier van trainen!

Elke oefening met bijbehorende trainingsmethode is net als een trainingsschema na 6-8 weken niet meer effectief voor je lichaam;

 

 

STOP MET DE CRUNCHES & SIT UP'S!

 

 

   


 

Wanneer we buikspieren trainen doen we dat vaak volgens het principe van meer is beter maar dit is niet de juiste manier!?
Dat iedereen er toch mee doorgaat heeft mede te maken met het feit dat zelfs veel fitnessinstructeurs ons vertellen dat we het beste veel herhalingen kunnen maken.
Het komt veel voor dat er buikspiertrainingen van 15 tot soms wel 30 minuten word gegeven, bijv het welbekende buikspierkwartiertje?!
Dit kwartiertje wordt volgepropt met zinloze en slechte oefeningen als sit up's waar honderden herhalingen gemaakt worden .....
Een trainer met verstand van zaken zal nooit sporters een kwartier lang oefeningen laten doen die zeer slecht voor je wervelkolom zijn!
Als je 15 minuten lang sit up's, crunches e.d. doet dan is het enige dat je daarbij gaat voelen, naast de vermoeidheid, een branderig gevoel in de buikspieren en dat is slechts de verzuring van de buikspieren; maar dat is zeker niet hetzelfde als de buikspieren trainen en sterker maken! Als je op deze manier de buikspieren traint dan zul je zeker niet het gewenste resultaat bereiken en de kans op een blessure in de rug is vele malen groter geworden.

 

Het doen van alle welbekende oefeningen voor de buikspieren is daarbij ook meteen één van de meest voorkomende fouten om resultaat te behalen met betrekking tot de buikspieren. Bijna altijd worden er oefeningen gedaan die direct gericht zijn op de buikspieren en deze worden op het einde van de training gedaan waarbij de buikspieren worden verdeeld in de bovenkant, onderkant en zijkant. Het is helemaal niet mogelijk om alleen een gedeelte van de buikspieren te trainen; je activeert altijd alle buikspieren.

 

Hierboven zie je de overhead squat en dit is een zeer effectieve oefening (zeker voor de buikspieren) omdat je je hele lichaam gebruikt en de keten zo lang mogelijk maakt door je armen te strekken. Het is een technisch moeilijke oefening waarbij de buikspieren continu moeten zorgen voor het stabiliseren van het lichaam omdat je bovenlichaam recht moet blijven. Hierdoor is deze oefening onder andere zeer effectief voor de buikspieren.

 
 

 

© FIT 4 WOMAN - INFO@PT-NIJMEGEN.NL